Litkai Gergőnek volt régen egy nagyon jó kis írása a bolti akciókról. Vietnámi strandpapucs ennyiért? A hülyének is megéri. Nevetünk, de valójában agyunk akció érzékeny területe evolúciós ugrás következtében különösen fejletté vált az utóbbi évtizedekben. Szerintem kimutathatóan több boldogsághormont termel a szervezetünk, ha valamihez olcsóbban jutunk hozzá.
Az online vásárlás sok tekintetben kielégítené kedvezmények iránt jelentkező über-igényeinket, ha nem lenne az átkozott szállítási költség.
Most, hogy végre van magyar E-bay, ez még fájdalmasabb, hiszen kiborítóan egyértelmű a gigászi pluszköltség. De nem kell ehhez messzire menni, a hazai webáruházak is kőkeményen odateszik a szállítása díjat, hacsak nem vásárolunk komoly pénzekért.
A lényeg ugyanaz mindenhol: Kevés pénzből nehéz jól járni a netes vásárlással. Én lelkes látogatója vagyok a könyves webáruházaknak, és rendkívül bosszantó, ha kinézek egy régóta keresett kiadványt potom áron, de a dupláját ki kell fizetnem, vagy választanom kell még hozzá egy csomó cuccot, hogy az áruház benyelje a kiszállítás díját.


Ezért különös örömmel tölti el a szívemet, ha nem termékre, hanem szállításra vonatkozó akcióba futok bele. A www.book.hu webáruházban most a kiszállítás csak 550 Ft vagy ingyen van. Az ingyenesség ugyan most is csak egy bizonyos rendelési érték felett játszik, de az 550 Ft összevetve a máshol tapasztalt árakkal rendkívül baráti. És azt talán mondanom sem kell, de ez – szemben a konkrét könyvekre hirdetett akciókkal – minden kiadványra vonatkozik.