Kevés világmárka számíthat olyan lojális vásárlói táborra, mint az Apple, és ez nem kis részben köszönhető a vállalat élén álló karizmatikus vezetőnek, Steve Jobsnak. Az ő előadói stílusának titkait fürkészi Carmine Gallo immár magyarul is olvasható könyvében, és ahogy elmélyül a témában, nem csupán a prezentációs technikával kapcsolatban kapunk hasznos tanácsokat, de nagyon érzékletesen feltárul az IT félisten világlátása, személyes filozófiája is. Steve Jobs képes arra, hogy inspirálja hallgatóit, és nagy sikerrel alkalmazza az „aki nincs velünk, az ellenünk van” megosztó, de hatásos marketingjét. Már csak a róla szóló sztorik és idézet-szemelvények miatt is érdemes volt megvenni a könyvet, és – megvallom – én is teljesen a hatása alá kerültem.
Lineárisnak nem mondható karrierje tele van hatalmas sikerekkel és óriási bukásokkal, de ő az eleven példa arra, hogy bármilyen helyzetből talpra lehet állni, és hogy az innovatív szellem előtt nem létezhet komoly akadály. Azok közé tartozik, akik valóban hatással voltak és vannak egész tárgyi szellemi kultúránk alakulására.
Ma már evidens, hogy számítógépeket használunk a mindennapokban, de jobb tisztázni, hogy mindez nem a technika szép, fokozatos fejlődése révén alakult így, hanem maroknyi innovatív fiatalembernek köszönhető, akik a 70-es évek derekán szenvedéllyel bütykölgettek a garázsban. Az Apple is egy garázsból indult el világhódító útjára, hogy felvegye a harcot az IBM-mel és a többi óriáscéggel.
Steve Jobs keresztes háborúja célt ért, és valóban nyomot hagyott a világban.
A könyv elsősorban a technikára kérdez rá: Hogyan lehetünk olyan őrülten hatásos előadók, mint Steve Jobs? Carmine Gallo megfigyelései nyomán valóban használható trükköket leshetünk el, de az alkotás szenvedélyes vágya, mely meghatározó princípiuma ennek a magas hőfokon égő személyiségnek, alighanem eltanulhatatlan.
Ha hozzám hasonlóan nektek sem telik egy Mac-re, akkor vegyétek meg a könyvet, és érezzétek át a hangulatot!

„Nem az a dolgom, hogy elnéző legyek az emberekkel. Az a dolgom, hogy jobbá tegyem őket. Az a feladatom, hogy a vállalat különböző részeit összefogjam, elhárítsam az akadályokat és megszerezzem a szükséges erőforrásokat. Kiváló képességű munkatársaimat kell szorgalmaznom és jobbá tennem, hogy minél agresszívabb dolgokra legyünk képesek.”
Steve Jobs